Neem contact op:

 • Julianastraat 61
  5087 BA Diessen
 • 013-5041275
 • info@vandalmc.nl
 •  
 • Openingstijden
 • Maandag: 08.00 to 17.00
 • Dinsdag: 08.00 to 17.00
 • Woensdag: 08.00 to 17.00
 • Donderdag: 08.00 to 17.00
 • Vrijdag: 08.00 to 17.00
 • Zaterdag: 08.00 to 12.00
 • Zondag: Gesloten

Pöttinger

Pöttinger

Pöttinger biedt een breed scala aan topkwaliteit hooibouwmachines. Wat maakt dat Pöttinger deze topkwaliteit kan waarborgen? Bij Pöttinger is men constant bezig de machines naar de hoogst mogelijke standaard te tillen. Goed voer zorgt namelijk voor de meest gezonde dieren en gezonde dieren zorgen voor hogere opbrengsten. Het loont altijd en overal om de kwaliteit van het voedergewas zoveel mogelijk te verbeteren. Met de machines van Pöttinger weet u dat u de beste machines in huis haalt. Pöttinger biedt een uitgebreid programma van hooibouwmachines zoals maaiers, schudders en zwadharken in vele soorten en maten, geheel op uw wensen af te stemmen.

Oogtsen

Maaiers

Pöttinger heeft een heel scala aan maaiers, zowel schijvenmaaiers als trommelmaaiers. In deze beide uitvoeringen bieden ze frontmaaiers, achtermaaiers, getrokken maaiers en grote maaicombinaties voor nog meer capaciteit.

Pöttinger maaiers zijn gefabriceerd van het meest hoogwaardige kwaliteitsstaal. Overige voordelen zijn de afgevlakte voorzijde van de maaibalk waardoor de scheiding tussen aarde en gras goed is en er minimale vervuiling plaatsvindt. De tandwielaandrijving verloopt rechtlijnig met vrijwel even grote tandwielen van gehard en geslepen staal. Hierdoor is de krachtoverbrenging optimaal en worden de tandwielen minder belast in geval van bijv. steenslag. De maaiers van het merk Pöttinger hebben een modulaire bouw en daarmee eenvoudig onderhoud als het erop aan komt.

Schudders

Pöttinger is altijd een stap vooruit als het om hooibouwmachines gaat. Pöttinger biedt een scala aan schudders in drie categorieën, namelijk schudders met korte 3-puntsaanbouwbok, compacte getrokken schudders en getrokken schudders met hoge capaciteiten. De unieke tandarmvorm met gebogen tanden (Dynatech) zorgt voor 4 keer schoner werk. Dit is echt een innovatie van Pöttinger die u alleen bij dit merk schudders terug ziet. Daarnaast biedt Pöttinger op de schudders een optioneel tastwiel op de zwenkbok. Deze zorgt voor unieke bodemaftasting en reageert op de kleinste oneffenheden. Hierdoor krijgt u een optimaal schoon gewas, minder ruwe as en gezondere diervoeder.

Zwadharken

Pöttinger zwadharken onderscheiden zich door een perfecte bodemaanpassing en hun wonderbaarlijke wendbaarheid. De harken van Pöttinger bieden al drie decennia lang het MULTITAST-wiel voor zwadharken aan. Het primaire doel is hier: schoon gewas voor gezonde en krachtige dieren. Tegelijkertijd ontziet u de graszode. Het zijdelings geplaatste, voor het element lopende wiel, garandeert een perfecte bodemaanpassing, zonder dat de tanden de grond raken. Bovendien worden de stuurrollen en tanden ontlast, wat de levensduur van uw machine verlengt.

Balenpersen

Pöttinger balenpersen zijn standaard uitgevoerd met gestuurde Pick-up en lift-up rotor. Deze combinatie zorgt ervoor dat de invoer te alle tijden een constante gewasstroom oplevert en de pers een mooie gelijkmatige kamervulling heeft. De Pöttinger IMPRESS beschikt over een zijdelings uittrekbaar messenbalksysteem op hoogte, de EASY MOVE genaamd. Dat betekent puur werkgemak en comfort. Dit systeem is voorzien van messengroepenschakeling, waarbij je in een mum van tijd kunt wisselen tussen diverse snijlengtes. Pöttinger biedt een breed scala aan persen van vaste kamerpers tot aan variabele kamerpersen. Allen standaard met een compacte bouw en optie voor mantelfoliebinding. Een geweldig product.

Grondbewerking

De grond vormt de basis van de land- en bosbouw en behoort tot de belangrijkste slechts beperkt vermenigvuldigbare hulpbronnen ter wereld. De grond is cruciaal voor ons bestaan. Hij levert immers alle levensmiddelen en voedermiddelen die we nodig hebben. Alleen met een gezonde bodem kunt u uw oogst optimaliseren

Ploegen

perfecte injectie Door de bewerking met de ploeg wordt uw akkeroppervlak schoon en reststofvrij. Door de keerbewegingen worden tegelijkertijd meststoffen, gewasresten en overige begroeiing ingewerkt. Het omploegen van de akker draagt bij aan het bestrijden van onkruid, ongedierte en ziektes.

Cultivatoren

De bodem ventileren De vermenging van oogstresten en aarde, net onder het oppervlak, verhoogt de vruchtbaarheid van de bodem en beschermt tegen erosie. De capillaire werking wordt door de cultivator onderbroken en de vochtigheid in de bodem blijft behouden. Onze SYNKRO-cultivator is beschikbaar met twee of drie balken. Door de vele nalooprollen ontstaat tevens een ideaal kiembed voor uitgevallen graankorrels en onkruidzaden.

Schijveneggen

De bodem weer tot leven brengen De korte schijveneg TERRADISC is ontwikkeld voor het inwerken van stoppelgewas en de algemene zaaibedbereiding. De compacte bouw en de agressieve schijfplaatsing zorgen voor een perfecte intrek en een optimale vermenging van de gewasresten.

Rotorkopeggen

De bodem voorbereiden Optimale verkruimeling, vermenging en egalisatie vormen de basis voor succesvol inzaaien. De rotorkopeg en zaaimachine vormen samen een krachtige en efficiënte combinatie voor een perfecte inzaai. PÖTTINGER biedt voor elke bodem en elke bedrijfsgrootte een passende oplossing.

Zaaien

Mechanische zaaimachines

Gelijkmatige afleg van zaaigoed Onze zaaimachines overtuigen door maximale functionaliteit, betrouwbaarheid en capaciteit. Unieke doseersystemen, gelijkmatige afleg van zaaigoed en eenvoudige bediening behoren tot de handelsmerken van onze mechanische zaaimachines

Mulchzaaimachines

Perfect zaaien Ons TERRASEM-mulchzaaiconcept verenigt grondbewerking, verdichting en zaaien in één machine. De effectieve schijveneg, de low disturbance WAVE DISC, de unieke bandenrol en de perfecte kouter zorgen stuk voor stuk voor een optimaal arbeidsresultaat.

Pneumatische zaaimachines

Precies werken Onze pneumatische zaaimachinegeneratie voor granen en maïs (enkelkorrelige zaaiing). Het unieke AEROSEM  zaaimachineconcept combineert het zaaien van gewassen en maïs. De exact werkende, universele dosering en de perfecte schaarsystemen garanderen dat het zaad nauwkeurig wordt afgelegd