Neem contact op:

 • Julianastraat 61
  5087 BA Diessen
 • 013-5041275
 • info@vandalmc.nl
 •  
 • Openingstijden
 • Maandag: 08.00 to 17.00
 • Dinsdag: 08.00 to 17.00
 • Woensdag: 08.00 to 17.00
 • Donderdag: 08.00 to 17.00
 • Vrijdag: 08.00 to 17.00
 • Zaterdag: 08.00 to 12.00
 • Zondag: Gesloten

Etesia

Telefoon

013-5041275

Adres

Julianastraat 61
5087 BA Diessen

Etesia

Etesia, 25 jaar Franse innovatie. Vijfentwintig jaar geleden deed ETESIA zijn intrede in de wereld van de groene ruimtes. Dat was in 1989 en het concept was revolutionair – de eerste zitmaaier met directe uitworp en geïntegreerde grasopvang, de Hydro 100. Dit nieuwe concept had een sterke impact op de maaiermarkt en werd al snel de standaard. Het feit dat, na meer dan vijftien jaar exclusiviteit, ETESIA’S belangrijkste concurrenten een vergelijkbaar en gelijkwaardig systeem hebben aangenomen geeft aan hoe ver zij hier vooruit waren op de anderen.

BIOCUT, mulchen met ETESIA

ETESIA is bekend van zijn onvergelijkbare prestatie in gras opvangen en heeft de laatste jaren ook naam gemaakt als innovator in mulchen. In 2001 ontwikkelde ons Research Centrum het BIOCUT concept, dat is gekenmerkt door een maaidek met een sterk geprononceerde klokvorm, dat gecombineerd met een nieuw maaimes profiel zelfs in lang en nat gras maairesultaten oplevert die ongeëvenaard zijn in de markt. Onze ingenieurs namen waar dat alleen maaidekken die 100% waren bestemd hetzij voor maaien met opvang of voor mulchen mooie maairesultaten konden leveren. Daarom, de technische successen van de Biocut 53 volgend (53 cm), voegde ETESIA in 2004 het ontwerp van een 100% mulchmaaidek als accessoire toe aan de Biocut SKM zitmaaier (85 cm) en Hydro 124D (144 cm).

DUOCUT, mulchen en opvangen

Omdat ze het zoeken naar de ontwikkeling van een maaihuis dat net zo goed kon mulchen als opvangen nooit opgaven, ontwierpen onze ingenieurs in 2006 het DUOCUT concept voor de nieuwe PRO 53. Dit maaihuis was ontworpen voor 100% kwaliteitsresultaat, ongeacht maaien met opvang of mulchen, met geen enkel compromis aan een van de twee functies.

Ondanks de tegenstelling verhoogde het nieuwe maaihuis de opvangcapaciteit. De kit, standaard geleverd met de Pro 53, is eenvoudig een plug voor het uitworp kanaal die perfect de klokvorm volgt die is vereist voor mulchen en heeft geen wisseling van maaimes nodig. Dit accessoire kan zonder gereedschap in enkele seconden worden aangebracht. Het succes van dit nieuwe concept volgend werd het in 2009 aangepast voor de Hydro 100 Evolution. Net als bij de Pro 53 maakt het een hele hoge maaikwaliteit mogelijk, ongeacht gebruik met opvang of als mulchfunctie.

Een grootse innovatie – het ETESIA opvangsysteem

Een exclusief en revolutionair ontwerp: maaien en opvangen in alle omstandigheden. Het ETESIA ontwerp elimineert alle risico’s van verstopping, als eerste zitmaaier met directe achteruitworp en geïntegreerde opvang. Tot op vandaag is ETESIA de enige fabrikant van zitmaaiers die eerst het opvangsysteem ontwikkelt en daarna de tractor.

Unieke maaikwaliteit. Afgesteld op 90° overlappen de twee in tegengestelde richting draaiende messen elkaar, zodat geen ongemaaide middenstreep ontstaat. De twee messen genereren een krachtig blaaseffect en persen het gras door een spiraalvormig maaidek via een grote uitworpopening in de grasvangbak. Het direct op de uitworpopening gemonteerde opvangsysteem garandeert een perfecte opvang, zonder risico van verstopping – er zijn geen obstakels tussen het maaidek en de grasvangbak. Het resultaat is dat onze machines kunnen maaien en opvangen in omstandigheden – lang, nat gras – waar de meeste concurrenten dat niet kunnen.