Neem contact op:

 • Julianastraat 61
  5087 BA Diessen
 • 013-5041275
 • info@vandalmc.nl
 •  
 • Openingstijden
 • Maandag: 08.00 to 17.00
 • Dinsdag: 08.00 to 17.00
 • Woensdag: 08.00 to 17.00
 • Donderdag: 08.00 to 17.00
 • Vrijdag: 08.00 to 17.00
 • Zaterdag: 08.00 to 12.00
 • Zondag: Gesloten

Nieuws

Mechanisatie & Constructie

Nieuwe Quantum V/F-SERIE

Nieuwe toptractor biedt 120 pk nominaal uitgangsvermogen / Beter comfort en zicht vanuit nieuwe cabine met vier stijlen en vlakke vloer / Tractoren maken internationaal debuut op Case IH-stand bij SIMA 2022 /

De Case IH Quantum-tractorserie, die fruitteelt-, wijngaard- en specialistische uitvoeringen omvat, is naar aanleiding van feedback van klanten herzien en uitgebreid, voor een betere efficiëntie, met de introductie van een bredere lijn modellen. Ze voldoen niet alleen aan de emissievoorschriften van Fase V, maar hebben ook een nieuwe stille cabine met nieuwe interieurkenmerken en een beter bestuurdersbeschermingsniveau, volledig herziene transmissie, nieuwe hydraulische opties en een nieuwe hefinrichting en aftakasvoorzieningen zowel voor als achter.

Nieuw topmodel met uitgebreid vermogensbereik

De nieuwe Quantum V/F-serie bestaat nu uit vijf modellen die ieder meer vermogen genereren om zware werktuigen te trekken en klanten te helpen de werkzaamheden binnen krappere weervensters gedaan te krijgen. De serie begint bij de Quantum 80 met 74 pk en wordt aangevoerd door de nieuwe Quantum 120 met een nominaal vermogen van 120 pk. Ze zijn allemaal standaard uitgerust met bestuurderscabine en 4WD, en worden aangedreven door FPT F5C 4-cilindermotoren. Het kleinste model bevat een 3,4-litermotor met twee kleppen per cilinder, een dieseloxidatiekatalysator (DOC) en dieseldeeltjesfilter (DPF), maar behoeft geen dieseluitlaatvloeistof (DEF/AdBlue). Alle andere modellen bevatten een 3,6-liter F5C-motor met vier kleppen per cilinder, DOC- en selectieve katalytische reductie- (SCR-) systemen.

Alle nabehandelingselementen zijn onder de motorkap geïnstalleerd, voor een optimaal zicht uit de cabine. De nieuw vormgegeven motorkap is lager dan op de vorige generatie Quantum-tractoren, wat het zicht ook ten goede komt. Hij bevat nieuwe ledverlichting om veiliger en nauwkeuriger in het donker te kunnen werken.

Nieuwe stille cabine- en bestuurdersfuncties voor meer comfort

Klanten van smalle tractoren vragen steeds vaker om dezelfde comfortniveaus en hetzelfde gebruiksgemak dat ze ook van conventionele tractoren kennen. Een van de belangrijkste van de vele kenmerken van de nieuwe cabine, die deel uitmaakt van de nieuwste Case IH Quantum, is de luchtfiltratie van categorie 4 voor de bestuurdersventilatie. Hierdoor wordt de bestuurder niet alleen tegen stof en nevels beschermd, maar ook tegen dampen van bijvoorbeeld het sproeien. De gebruiksvriendelijke, gepatenteerde oplossing is in het cabinedak geïntegreerd. De nieuwe cabine bevat ook een vlakke vloer voor volledig comfort en eenvoudige toegang, met een voorruit die van de vloer tot het dak loopt, in combinatie met het ontwerp met vier stijlen, voor onbelemmerd zicht, terwijl de geveerde vooras schokken en trillingen minimaliseert. Deze herzieningen hebben er samen voor gezorgd dat het geluidsniveau in cabine is gedaald tot 71 dB, het laagste in dit segment.

Een nieuw gegevensdisplay dat in de A-stijl is gemonteerd en wordt bediend via de draaiknop van een encoder rechts op de bestuurdersconsole, biedt eenvoudig toegang tot informatie van een hoger niveau, en vereenvoudigt de aanpassing van instellingen voor de belangrijkste bedieningsfuncties. Nieuwe Quantum-tractoren zijn ook volledig compatibel met Case IH AFS Connect telematicamogelijkheden, waarmee klanten volledige controle over hun machinepark hebben en hun landbouwgegevens kunnen beheren. Externe bedieningen van de achterhef en -aftakas zijn in het achterspatbord geïntegreerd, ter ondersteuning van een veilige aankoppeling. Opties voor de fronthef omvatten zowel in de fabriek gemonteerde als aftermarket alternatieven.

Nieuwe verbeteringen van transmissie en hydraulisch circuit voor meer efficiëntie

Nieuwe Case IH Quantum-tractoren bevatten een herziene 32V/16A ActiveDrive2™-transmissie of optionele 44V/16A met kruipversnellingen voor trage toepassingen. Beide bevatten een Powerclutch, en een echte topsnelheid van 40 km/u kan worden behaald met alle bandencombinaties vanaf een velgdiameter van 24” en groter. Minimumsnelheden zijn 0,7 km/u met de standaardtransmissie of 0,17 km/u met de kruipoptie. Een geïntegreerde parkeervergrendeling in de transmissie is optioneel.

De herontworpen aandrijflijn bevat een natte koppeling met elektrohydraulische inschakeling van de aftakas. Dit biedt de bestuurder volledige controle over zowel de Powershuttle als de aftakas, in aansluiting op de desbetreffende toepassing, dankzij een nieuwe aanpasbare inschakeling van de aftakas, die zachte/gemiddelde/harde instellingen bevat, in aansluiting op het werktuig en de taak. Hierdoor is de machine beter betrouwbaar en heeft een beter bestuurderscomfort, welke eigenschappen ook nog eens worden verbeterd door de configureerbare Powershuttle met instelbaar reactievermogen.

Enkele andere ontwikkelingen van de transmissie zijn een nieuw elektrohydraulisch differentieelslot op de geveerde vooras, waarmee de voorste en achterste differentieelsloten afzonderlijk kunnen worden beheerd naargelang de omstandigheden en vereisten. Wanneer bijvoorbeeld met vol motorvermogen heuvelopwaarts wordt gewerkt, kan de differentieelvergrendeling van de achteras worden uitgeschakeld, terwijl die van de vooras ingeschakeld blijft voor een optimale draaistraal.

Het maximale hydraulische debiet is 64 l/min, met een optie voor 80 l/min, terwijl tot tien achtergemonteerde en acht centraal gemonteerde regelventielen kunnen worden gespecificeerd, die allemaal elektrohydraulisch worden bediend. Verdere hydraulische specificaties omvatten een achterhefinrichting met lastmeting en Power Beyond, voor een beter brandstofverbruik en oliebehoud. De tractoren kunnen met/zonder fronthef en -aftakas worden besteld.

“De nieuwe Case IH Quantum Fase V is een comfortabeler en hoogwaardiger fruit-, wijngaard- en specialistisch tractoraanbod”, aldus Federico Condini, Case IH Product Specialist voor Quantum-tractoren.

“De nieuwe Quantum-modellen kunnen in verschillende maten worden geconfigureerd en bevatten comfortverbeteringen, opties voor mechanische en elektro hydraulische regelventielen, en verbeteringen van de aandrijflijn, waardoor ze voldoen aan de eisen en vereisten van professionele boom- en wijngaardbedrijven en gespecialiseerde klanten, door hun bedrijven betere prestaties en technologie, en lagere eigendomskosten te bieden.” ​

Laatste nieuws

Volg ons